Thursday, December 18, 2008

| Majlis Bertandang, Kluang Johor | Cuti Panjang |

Hmm...
Nampaknya sok gue akan bergerak ke Kluang, Johor..
Ntuk majlis bertandang pasangan pengantin Wan & Syuhada..
Tak pernah plak gue ke sini..
Ape benda best kat saner yerk??
:D

Ari ni 18 aribulan..
Ada lagi 13 hari nak masuk tahun baru..
Cuti gue ada 19 hari lagi neh..
Boleh bawak ke depan cuma 15 ari je..
Ingat gue nak cuti sampai awal tahun depan ler..
Cam best je bunyinyer~~
Tapi dok umah takder internet cam boring plak~~
Mancing?? Musing ujan~~
Bowling ari²?? Bankrup~~
Haih~~
Tgk la cemmaner pun..
Janji ceria udah ler..
^o^

Tuesday, December 16, 2008

Sunday, December 14, 2008

| Selamat Pengantin Baru Sobatku | Wan & Syuhada |



Cis~~
Memula ingat beliau suh aku ikut beliau amek gambar khawen..
Rerupanya beliau yang khawen~~
Ha.. ha.. ha..
Well, papehal pun TAHNIAH dude!!
Aku gak maseh membujang dengan jayanya~~
:D

More pict?? Nanti la..
Saket badan belom ilang~~
Ha.. ha.. ha..

Tuesday, December 9, 2008

| ScribeFire | Easy Way To Post Blog |



Aku baru tahu ada benda ni la..
Hek eleh~~
Kuno gak aku ni yek~~
Pakai mozilla dah lama tapi tak pernah explore..
Ha.. ha.. ha..

Ok.. bagi yang dah tahu, maka tahu lah mereka
He.. he.. he..
Well, benda ni just cuma memudahkan bloggers jer..
Selalunya kita copy kat windows lain pastu nak bukak 1 lagi window nak paste..
Kan cam leceh sket bunyinyer..
Well, benda ni sekurang²nya dapat la membantu..
Tak yah nak bukak 1 windows screen ntuk akaun blog dan satu lagi ntuk content yang kita nak copy..
Semua dalam 1 windows screen je..

Tapi ada gak kelemahannya..
Takleh letak tag la pulop~~
Gambar pun cam susah je prosesnya..
Nak kena FTP la bagai~~
Chait~~
Tu apa yang aku nampak la..
Kelemahan lain tak tau lagi~~
Ha.. ha.. ha..

So, kalau nak try benda ni korang leh dapat kat SINI
Selamat menggunakan..
Hanya ntuk Mozilla je..

Monday, December 8, 2008

| Hmm.. |

Templete baru..
Adakah akan datang semangat baru??
Hmm.. Akan datang kot~~
[^o^]

Tuesday, November 11, 2008

| Carling Cup | Arsenal vs Wigan | 3-0 | Go Young Gunners |

Lama tak cerita bola..
Dah la kerja pagi..
Game kol 4 pulop..
Kompom tak leh tgk nyer~~
Hu.. hu.. hu..

Well..
Nampaknya Arsene Wanger berjaya membuktikan pasukan mudanya semakin matang..
Walaupun star diorang [Wigan] main [Amir Zaki], tak leh makan gak tuh~~
Bagus gak kekadang orang tua neh~~
Banyak makan kismis kot~~
:D

Nak tgk gol dia cemmaner..
Tgk la video kat bawah ni..



Oh To Be A Gooner~~

Tuesday, November 4, 2008

| Photo | Colourama '08 |

Akhirnya.. ada gak gig chiptune kat M'sia..
US ngan Blip Fest..
Indonesia ngan Pesta Mikro..
Malaysia.. Colourama!!
Yay~~

Gambar.. tak banyak amek kali neh..
Plak tu, D200 punyer noise..
Pepaham je la kalau low light~~
Ha.. ha.. ha..
Lebih melayan dari menangkap gambar..
Terima je la seadanya..
:D

JW86




MORONBEAT & HAUHUAHUA




THE NIGHT ACT




ROBO ANALOGUE





MIKROCHIP NO32




LOCAL DRUG STORE





MY EMPTY BATTERY & CHIP "O" TUNER




BIT THE MEDUSA





MIKROBOTMEN




IKUMA





DJ GUTTERSNIPE


Memang Syiokk~~
Sampai nak amek gambar pun naik malas..
Nak layan kepale je..
Hu.. hu.. hu..
Tu je la yang gue amek..
Yang lain takder, sorry la..
Mungkin time tu gue gi makan kot..
Giler tak sarapan pagi tros gi gig~~
:D
Other photo can look at COLOURAMA blog..

Anyway.. Cheers~~

Thursday, October 23, 2008

| BZ Week | Colourama '08 Gig |

Wawawawawawa..
Bz nyer aku minggu neh..
Nak tulis blog pun tertangguh je..
Apa la yang menyebabkan aku bz neh~~
Haih~~



Well.. alang² amek kesempatan sket..
Korang penah dengar 8-bit music @ chiptune??
Tak?? Ha.. "google" sendiri..
Wa.. ha.. ha..
Well.. kali ni gig lain dari yang lain..
Nak terangkan takdo mase neh..
Bz tol la yeh~~ :P
So.. gi la link² yang aku bagi ntuk info..

http://colourama.wordpress.com
http://www.myspace.com/colourama2008

Cheers~~

Wednesday, October 8, 2008

| Exposure e-Mag | Indonesian Photography e-Mag |



Accidently i found this free e-Mag while i'm "google"ing for free photography e-Mag..
Made by Fotografer.Net Community [Indonesian Photography Community]
Not bad.. Free download..
And..
Love the photo they put inside..
Awesome..

Well, if you want this e-mag copy.. Go to their website..
EXPOSURE e-MAG


Cheers~~

Tuesday, October 7, 2008

| Hari Raya Mood & D90 [So Poisoning La..] |

SELAMAT HARI RAYA..
Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan kat kalian~~
:D
Sorry lama tak update..
Banyak kerja sampai takder masa nak online..
Haih~~ [cam PM lak banyak kerja.. :P]

Neway, camner raya?? Stylo??
Banyak ke dapat duit raya?
Hulur² la kat gue ni yang dah hampir miskin neh..
Ha.. ha.. ha..
Sedara kecik ramai sgt, habish shipah kena pau~~
Tambah lak upgrade bola bowling baru..
Track Thrash 15.3 lbs..

Baru la feel main hook~~ :D
Tapi takpe.. Seb baik bulan ni gaji awal sket~~
He.. he.. he..

Nikon D90..

Hmm.. Kenapa aku leh teruja lak ngan gadjet neh..
Adeh~~ Benci tol aku ngan racun² ni..
Ha.. ha.. ha.. :D
Bukan apa.. ISO dia better than D200..
Sbb tu teracun..
Plus dia leh jadi video cam..
Best tuh...
Tak banyak beza la ngan D200..
Sungguh bahaya racunmu itu Bro Bob Tahar..
Ha.. ha.. ha..
Nak tgk review yang dia buat?
Gi la jenguk² BLOG BRO BOB neh..

Well..
Papehal pun, selamat menjamu Rumah Terbuka..
Ha.. ha.. ha..
Ala.. kompom korang banyak invitation punyer..
Tol tak??
Ok..
SHELAMHAT HARHI RHAYA~~
MAAF ZHAHIR & BHATHIN~~
:D

Wednesday, September 10, 2008

| Z For z.. z.. z.. | Hik~~ |



Haih~~
Sungguh bushan ari neh..
Tak tau nak buat ape..
So jejenguk la beg kamera..
Nampak Nikkor 50mm.. Lama tak guna lens ni..
So, gue pun attach kat body + close up filter..
Saje test suka²..
Kurang²nyer ilang la rasa ngantuk~~
Nampaknya cam sayang je ngan lens neh..
Sayang plak nak tolak semata² ganti sport rim moto aku..
Hmm..
Buah fikiranku terpaksa digunakan lagi..
He.. he.. he..

;D

Sunday, September 7, 2008

| Malaysiaku Aman Damai |


Sekadar gambar hiasan~~ taken from Malaysianbikers

Uhh.. Rakyat Malaysia memang sopan santuh..
Peramah.. Berbudi bahasa..
Hormat menghormati..
Tolong menolong..

Tapi..
Apsal la tayar depan motor aku korang gi rembat~~
Adoooyaiiii~~~
RM250 beb nak kena cari time tgh² bulan ni..
Tambah lagi serat setengah boleh beli sebijik bola boling tuh!!
Ha.. ha.. ha..

Well.. kejadian neh berlaku kat Klang Parade..
Biasa la..
Dah gian sgt main boling, tgh ari weekend tuh aku gi la bantai boling kat Klang Parade..
Janji dapat baling 2-3 game sudah..
So, pas main time nak balik aku gi la kat moto yang cantek parking kat area² 7E tuh..
Tengok², apsal moto aku rendah semacam je..
La.. Tayar depan telah berjaya diculik rupanyer..
Agak tensen gak rasa nak isap okok 5 batang je time tuh..
Seb baik iman kuat kata "Ini sumua ujian dari Nya"..
He.. he.. he..
Disebabkan malas nak penin paler lelamer, gue pun tepon member suh bayar tayar depan..

Ops~~
Aku tak salahkn semua rakyat Malaysia..
Jgn salah paham lak..
Cuma tak paham ada yang seciput neh tak ber"PMR" neh suka merosakkan susu sebesen..
:P

Haih~~
Nak buat cemmaner..
Nampaknyer raya neh pakai baju bundle je la..
Ha.. ha.. ha..
Eh..
Raya lame lagi da~~
Puasa dulu~~
Hik~~

COBAAN~~
;)

Thursday, September 4, 2008

| Rehat | Mencari Semangat Baru |

Lamanya tak update..
Isk².. Nampaknyer aku pun dah terkena Sindrom Malas Update..
Ha.. ha.. ha..

Well, nampaknya dah 4 hari berpuasa..
Alhamdulillah..

So.. bulan ni tak tau la nak buat apa..
Tapi yang pasti, lepas je bulan puasa aku kena aktif balik aktiviti fotografi aku..
Setelah berbagai² dugaan dalam dunia fotografi neh..
Nampaknya aku perlu cari semangat baru ntuk teruskan aktiviti ni..
Maklumla.. Dugaan bukan boleh dielak~~
Cuma perlu pandai @ x pandai je nak handle masalah² merepek neh~~
Ha.. ha.. ha..

Ok la..
Papehal pun selamat menjalani ibadah puasa..
Adios~~

Tuesday, August 5, 2008

| FBC Merdeka Novis/Beginner Bowling Tournament |

FBC Merdeka Novis/Beginner Bowling Tournament

Tarikh : 23 Ogos 2008
Masa : 8 malam
Tempat : Megalanes Endah Parade Sri Petaling

Yuran : RM40
Format : 4 Games
Handycap : 10 For Laddies
Graded : Novis/Beginner Only

Prizes :

*Champ : RM400
*2nd : RM200
*3rd : RM100

*7-15 : Cash
*16-25 : Saguhati

* bergantung kpd jumlah pernyertaan..

limited space..

Tarikh Tutup : 18hb Ogos 2008

Sila bank in ke MBB 114348121110 Mohamad Nizam Johari (deale30)
dan email butiran pembayaran ke deale30@gmail.com
CALL/SMS 012 255 2411 bila bayaran dah dibuat


So, saper yang still beginner, jom la join..
Saja suka²..
Gue pun baru sebulan jagung..
Cari pengalaman..

Gue jumpa ni pun dalam Forum Lowyat..
Ada bran?? Ayuh~~
Ahaks~~
;)

Monday, August 4, 2008

| D700 ISO Test |

Found this review in Master Chong Blog..
There's no much different with Nikon D300 except D700 is Full Frame DSLR..
He.. he.. he..
Better stick with my D200 for a while..
Upgrading?? Nope until get a better job..
Hik~~

REVIEW



Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO25600


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO100


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO200


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO400


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO800


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO1600


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO3200


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO6400


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO12800


Nikon D700 AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ISO25600
All Picture Take From Master Chong Blog

So.. What do you think??
Upgrading??
Or stick with what your own now??
:)
Cheers~~

Thursday, July 31, 2008

| Bebas Politik |


Pebondo la neh??
Macam²..
Ha.. ha.. ha..

So..
Lepas ni gue bertekad takkan ada unsur² politik dalam blog neh~~
Ada ke gue pernah cerita politik??
Ntah la.. Tapi gue akan pastikan yang unsur² takkan ada dalam blog neh~~
Bosan~~
Bukan kenyang pun..
Duit pun tak dapat..
Beria² melalak.. Maki sana sini.. Kluarkan semua fakta..
Tapi seposen pun bukan diorang nak bagi..
Untung..
Mau seposen pun Parkinson satu badan nak hulur kat gue..
Makin dihina ada la..
Ha.. ha.. ha..
Sorry la kalau ada terasa hati..
Tak terniat nak menyakitkan hati orang laen..
Maaf dipinta di sitew..
:)

Baik cerita cam Cik Lily kita..
Untung² leh dia blanjer gue makan kat William~~
Ha.. ha.. ha..
Gurau je Cik Lily~~
;)

Aiye.. Aiye~~
Cheers~~

Tuesday, July 29, 2008

| Wedding | Erni & Zaidi | 26/07/08 | Putrajaya |

Place : Dewan Serbaguna Precinct 16, Putrajaya
Date : 26th July 2008

I'm not the official photographer..
Just follow Fuad Myphotographer.. :)
Kira cam tag along la..
Lama gak la tak snap wedding..
He.. he.. he..
So.. sila² la tgk gambar gue yang tak seberapa..
:)





















Semoga ke anak cucu~~
Cheers~~